خلاصه ای از شبکه اجتماعی لینکدین
برعکس اینستاگرام یا تلگرام که آزادی عمل و انتخاب برای محتوا برای هر فرد ممکن است، لینکدین (Linkedin) براساس شغل و توانایی ها و استعدادهای شخصی هر فردی آن را به افراد مرتبطی معرفی میکند. توصیف این امر برای استخدام یا مصاحبه های شغلی کاربرد دارد و این امر را تسهیل میکند. در این مورد بسیار جذاب و منحصر بفرد این شبکه اجتماعی توانسته در فضای مجازی خود را به زیبایی جاگیر کرده است.
لینکدین برای کارفرما
به جرات میتوان گفت برای منِ کارفرما که این مقاله را برای شما همراهان عزیز مدرن اندیشان مینویسم، یکی از بهترین نرم افزار هاست که به من این امکان را میدهد از طیف عظیمی از افراد فارغ التحصیل یا با تجربه در حوزه کاری خودم بهترین شخص را برای استخدام یا همکاری و بکارگیری استفاده کنم.
دانشجویان یا کارمندان یا افراد باتجربه مستعد استخدام، دست آورد های خود را و رزومه دقیق و دارای استعلام آنی خود را در لینکدین قرار داده اند و به بهترین شکل توسط کارفرما مشاهده میشود.
لینکدین برای کارمندان و دانشجویان و فارغ التحصیلان
اگر شما شخصی هستید که بدنبال استخدام یا کاری میگردید بهترین فضا برای معرفی شما به جامعه کار (بیشتر بازار کار جهانی) شاید همین شبکه اجتماعی لینکدین اولین و بهترین گزینه باشد.
شما میتوان رزومه خود را قرار دهید؛ توسط کارفرما، اساتید دانشگاه یا همکاران و هم صنفی های خود دیده شوید، اعلام کنید استخدام شده اید یا خیر و از این قبیل امور را به راحتی مدیریت کنید.
فواید و خطر لیندین بر تشکیل ساختار های ذهنی
از فواید لینکدین بسیار گفتیم و نتیجه گیری شد که تقریباً برای کارفرما راه حلی عالی و بدون هزینه و فاقد اتلاف وقت تلقی میشود. اما خطر لینکدین برای کارمندان، دانشجویان، فارغ التحصیلان و افراد جویای کار است (تقریباً مضرات شامل افرادی میشود که کارفرما نیستند!).
از جمله مهم ترین خطر لینکدین، تشکیل ساختار ذهنی کارمند بودن (زیر دست بودن) و کار کردن برای اهداف فکری دیگران است. شما با ارتقاء خود به سطحی میرسید که توانایی کار کردن برای دیگران را دارید و پس از مدتی میتوانید به این نتیجه برسید که شما بگونه ای تکامل ذهنی را پذیرفته اید که میتوانید برای خود کار کنید از استعماری که توسط کارفرما برای شما ایجاد شده است خارج شوید.
لینکدین شما را در فرآیند زیر دست بودن و پایین دست قرار گرفتن ثابت میکند. شما متوجه میشوید برای کار بهتر باید بهتر کار کنید (این جمله در ظاهر زیبا و در باطن کاملاً غلط است). چرا شما باید بهتر کار کنید تا بتوانید اندکی دریافتی بیشتر داشته باشید در صورتی که نفع شما برای کارفرما دو چندان میشود.
از این خطر لینکدین که در بالا ذکر شد، مقوله ی “لینکدین؛ افتضاحی برای کارمندان” بدست می آید. مگر انسان همیشه باید کارمند باشد؟ مگر شما همیشه دوست دارید حرف شنوی کارفرمایی باشید که حتی تسلطی بر علم شما ندارد و تنها دستورات را صادر میکند؟
با این شبکه اجتماعی شما به صورت کاملاً ناخواسته و ناملموس پیرو قوانین از پیش تعریف شده ای میشوید که در ظاهر به نفع شما و در باطن کاملاً برای شما زیان آور است.
لذا در بهبود خویش انسان همواره تلاش کرده اما غریزه انسان و ذات انسان از درون تهی است. و این غریزه و ذات تهی انسان آن را از دیگر موجودات جهان متمایز کرده است. اما هنگامی که به شما بفهمانند در چهارچوبی در پایین دست سعی کن بهترین باشی تنها باعث عقب گرد شما بوده و فکر شما را برای ارتقاء به ساختار های بالاتر جامعه بسته میکند.
پس با علم به این موضوع شما به راحتی میتوانید از لینکدین استفاده کنید و به یاد داشته باشید سخت کار کردن و بهتر کار کردن به هیچ وجه الزاماً نتیجه مطلوب نمیدهد وگرنه الاغ نیز سخت کوش بوده و پر تلاش و با فشار هایی بهتر نیز کار میکند اما همیشه یک الاغ باقی میماند.